viernes, 30 de octubre de 2009

Un partido serio


jueves, 29 de octubre de 2009

La justícia que se fota

El senyor alcalde no va dubtar en remode-lar-se el despatx, el seu lloc de treball. I fer-ho molt de pressa i amb tot tipus de innovacions i comoditats.
Però, el senoy alcalde no pren la mateixa preocupació pels treballadors dels jutjats ni pels ciutadans que cada dia acudeixen a aquell vell racó del mercat reconvertit en oficines.
A d'ell li dóna igual, ell disposa d'airé, calefacció, bona taula, bon ordinador, bones finestres... A la resta que els "la pique un pez"

miércoles, 21 de octubre de 2009

Incluso para fiestas

El pardalot regidor d'Hisenda diu que "El Ayuntamiento recortará en un 20% todas las partidas, incluso para fiestas"A mi m'agradaria saber, de veritat de la bona, quan s'ha gastat aquest any 2009 l'ajuntament en festes, en totes les festes, quan se va gastar l'any 2008 i quan se gastarà el 2010 i que en el comptes se desglossaren de forma molt clareta 3 capítols: a) la despesa en bous i "encierros". b) la despesa en menjotades diverses de regidors i amigatxos pagades per nosaltres c) la despesa de tenir a les festeres a pensió - supose que no completa- en l'hotel Palace.

Amb això em conformaria. I si jo fora regidor d'Hisenda no diria "incluso"; diria que el pressupost de festes s'ha reduït un 70 per cent com a poc.

sábado, 17 de octubre de 2009

Toreador i pardalero



Aquesta imatge en la que Pascual Batalla es pujat als muscles d'una banda de caçadors il·legals és tota una mostra de que aquest país no pot anar mai bé. Si el Parlament Europeu aprova una llei i ací ens la passem pels collons seguirem sent per sempre un país de retrassats, corruptes i malfeiners que anirem de cul, com ho hem fet al llar de la història des que els romans van abandonar la península.
Això sí tindrem bou pel carrer, patos a l'aigua, encierros, matança indiscriminada de qualsevol animalet, falles, processons i la mare que ho ha parit. Però d'educació, cultura, urbanitat, solidaritat, ecologisme, civisme res de res.
El nostre alcalde que va anar a fer-se la foto a València va dir que aprovar aquesta llei del parany "és un pas històric". Estic quasi d'acord. Només que el pas es cap enrerre.
Espere que desde Brusel·les els caiga un bon puro a tots els que s'han passat a la Unió Europea per les castanyes.

viernes, 16 de octubre de 2009

Que miedo me da esto

Anotaos esta noticia en sitio recuperable dentro de un par de años: "El Ayuntamiento de Vila-real se ha adherido a la sociedad Vicasdi S.A. creada por la Diputación Provincial de Castellón para la promoción, construcción, alquiler y venta de viviendas con el objetivo de facilitar su adquisición a las personas que por su nivel de renta no pueden acceder a las ofertadas en el mercado libre"
Estoy seguro que estamos ante un nuevo ejemplo de política-humareda (fum de canyes) con el peligro añadido de que se produzca un fiasco económico grave.
De momento la sociedad va a servir para dar cobijo a algún que otro enchufado como la Ciudad de la Lenguas o Mundo Ilusión o el Aeropuerto; servir para gastar pasta en promoción y marqueting, engordar los bolsillos de los miembros del consejo de administración...
¿Deberá aportar dinero nuestro ayuntamiento tras adherirse, qué terrenos públicos se venderán a esta sociedad y a qué precio?
En dos años volveremos a informar.

jueves, 15 de octubre de 2009

Molt poca higiene.

Que Vila-real s'assembla més a qualsevol suburbi de qualsevol país subdesenvolutat ho sabem quasi tots. Hi ha moltes pistes, una d'elles és la següent.
Fa ja molts mesos que els contenidors de fems repartits pel poble es veuen sempre oberts. No es tracta d'alguna excepció, es tracta de la norma. En teòria el camió que recull el fem hauria de deixar-los tancats, però es veu que o no pot o li és més còmode deixar-los oberts.
Com que des de l'ajuntament ningú no fa res per a remediar-ho resulta que tenim el poble ple de punts de bruticia, olors i infeccions a l'aire lliure. Però sembla que al senyor dàtil i resta de tropa es la porta fluixa mentre segueixen mamant de la mamella abundantment i amb tot el morro.

miércoles, 14 de octubre de 2009

Mascletaes y fallas.

Una demostración de que en la Comunidad Valenciana montamos las mejores mascletaes y fallas del mundo.

 Cómo van a gobernar bien estos tipos.
¡Rajoy echa a los dos de una vez, en el PP debe de haber alguno bueno para sustituirles!
Patético. Y hoy en Canal 9 nos hablarán de la cría de caracoles, los rovellons de Culla o el samaruc de la albufera

martes, 13 de octubre de 2009

Urbanización Madrigal: la nova jueria.

Los vecinos de la urbanización Madrigal deben tener las neuronas muy lentas, como las de los osos perezosos o similares. No se explica de otra forma que hayan tardado seis o siete años en darse cuenta de que lo que allí se está haciendo es una chapuza integral con visos de dejar la zona como una copia moderna de la Jueria de la vila.


No sé quien tiene más delito, si el poco ilustrísimo por programar unas calles por las que no pasa un camión de reparto o unas aceras por las que no puede transitar miembro alguno de ACUDIM o los vecinos por escatimar cada palmo de terreno necesario para que aquello hubiera tenido otra pinta.
En el fondo me da igual, nunca viviré por allí sin cafeterías, ni panaderías, ni quiscos, ni farmacias, ni colegios, ni peluquerías. A mi me gusta ir andando a esos sitios y que no estén a más de tres minutos de mi sofá.

domingo, 11 de octubre de 2009

Una dotzena de forats

Ací teniu una foto de la làpida de la plaça major amb 12 forats clevillant les rajoles.
A Nadal tornaré a fer una foto a veure si han augmentat o disminuït els badalls.

sábado, 10 de octubre de 2009

Quan costa la televisió valenciana.

Segons el diari El País, Patxí López, lehendakari del País Basc va preguntar-se ahir davant del seu Parlament: "¿Por qué Euskal Irrati Telebista es la radiotelevisión autonómica con el coste más elevado de toda España y una de las más caras de Europa?".
Posant en dubte que això siga veritat perquè pense que RTVV ha de ser molt més cara, me dóna molta enveja que no haja sigut el nostre president (el ben vestit) qui s'haja fet eixa pregunta i haja encarregat que se faça un informe per a veure per on se'n van els diners.
Segons la mateixa noticia, la televisió basca costa 150 milions d'euros any. Jo me pregunte ¿quan costa RTVV? Però quan costa en total, quant perd cada any i qui s'emporta la pasta gansa.

viernes, 9 de octubre de 2009

El molt honorable

Pregue als déus perquè avui, 9 d'octubre, siga el darrer 9 d'octubre presidit per un impresentable i la seua colla d'impresentables col·legues.

jueves, 8 de octubre de 2009

Pasos de zebra perillosos

Jo no sé qui és la "gran ment" que dissenya el trànsit pel nostre poble, però pense que ha de ser un mono amb un retolador i ratllant damunt del planol del nostre poble.
Una de les barbaritats que fa aquet mono és col·locar pasos de zebra apegats a les cantonades i al costat on els cotxes que vénen han de girar. D'aquesta forma el conductor aplega a la cantonada, mira a l'esquerra o a la dreta per a veure si pot eixir i no veu que cap a la dreta o esquerra hi ha una dona a punt de creuar pel pas de zebra. ¿Tan poc costaria posar-los lluny de les cantonades?
Un altre lloc preferit pel simi és posar-lo de forma que quan un cotxe està travessant un carrer ha de parar-se al mig degut a que se troba amb un vianant creuant el pas de zebra que li talla el camí.
El tercer lloc al que el primat li te aficció és a posar els passos de zebra a les eixides de les rotondes. El conductor va concentrat en el trànsit de la rotonda, mirant a dreta i esquerra i, de sobte, se troba a un xiquet creuan el pas de zebra que hi ha a tres metres d'ell o entropessa amb el cotxe de davant que acaba de frenar per a no xafar a la iaia que creu.

Propose que el mono planificado siga portat al Bioparc i alimentat només amb xufes i fartons.

lunes, 5 de octubre de 2009

Plaça Major: pitjor impossible

Aquesta vesprada tenia un poc de temps i me n'he anant passejant fins la plaça Major. He caminat amunt i avall i, sense valorar el disseny general que me sembla el millor exemple de antiestètica arquitectònica digne de figurar en un manual de pràctiques a evitar, diré que:
- El paviment blanc ja no és blanc, és color de la maror. Sembla que estiga allí posat 29 anys.
- No caben més taquetes negres, hi ha tres a cada taulell.
- Un bon grapat de taulells que formen el mur en el que hi ha una inscripció treta de la carta pobla tenen els cantons trencats. Un home que havia allí m'ha comentat que ell va contant els que se trenquen i que la mitja supera la unitat mensual; el que vol dir que en uns mesos el nombre de rajoles partides superarà al de completes.
- L'aigua que se n'eixia d'eixa espècie de sortidors patètics ha erosionant i alterat una enorme superfície que ha canviat del color original clar al clarament obscur i lleig.
- La zona de l'eixida de l'aparcament ha quedat gravada en negre pels pneumàtics dels cotxes.
- La gespa artificial posada als parterres dels miniarbres queda ridículament ondulada a més de ser una ofensa al bon gust.

En resum. Si algú volia fer una bona femada ho ha aconseguit de sobres. ¡Enhorabona, pitjor impossible!

domingo, 4 de octubre de 2009

Les rosarieres cremant diners a tuttiplen

Tres o quatre dies porten les santíssimes rosarieres cremant diners a dojo.
No sé quan val una carcassa, ni un coet. Però en deuen d'haver llançat més de cinc-cents.
Més els valdria, més encara en aquestos temps de tribulacions econòmiques, dedicar eixa pasta gansa en ajudar a qualsevol desgraciadet

viernes, 2 de octubre de 2009

Pamflets partidistes

Us recordeu d'aquella fulla socialista anomenada MSG que durà un parell de números i de la mai més s'ha sabut res. Treballadors que són els regidors del PSOE..
Bé, ara els que amenacen amb un altre pamflet són els del PP.
Quants números eixiran? Aplegaran a 3 i guanyaran als del PSOE?
Prompte ho sabrem